blog-y-notícias-del-centro-de-día-Al·legrare-en-Horta-Guinardó

Passejades per la Plaça Guinardó

foto-parque-01

Tot i que aquesta etapa de la vida pot estar associada a una disminució de la mobilitat i l’energia, caminar a l’aire lliure en un entorn natural pot tenir un impacte positiu en la salut física, emocional i social de la gent gran. Aquí hi ha diverses raons per les quals és bo fer passejades al parc durant la tercera edat:

1- Promou lactivitat física: Caminar és una forma dexercici suau però efectiva que pot ajudar a mantenir una bona condició física. Les passejades al parc ofereixen un entorn agradable i tranquil perquè la gent gran es mogui al seu propi ritme. L’exercici regular contribueix a enfortir els músculs, millorar la circulació sanguínia, mantenir les articulacions flexibles i controlar el pes corporal, cosa que pot reduir el risc de malalties cròniques, com ara malalties cardíaques i diabetis.

2- Estimula la salut mental: El contacte amb la natura i l’exposició a la llum natural poden tenir un efecte positiu a l’estat d’ànim i el benestar mental. Les passejades al parc proporcionen un ambient relaxant i serè, cosa que pot ajudar a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió. A més, interactuar amb altres persones al parc, com amics, familiars o fins i tot desconeguts, promou la socialització i la connexió humana, la qual cosa és vital per mantenir una bona salut mental a la tercera edat.

3- Millora la qualitat del son: L’activitat física regular, com fer passejades al parc, pot ajudar a regular el cicle del son i millorar la qualitat del descans. L’esforç físic moderat durant el dia pot contribuir a fer que les persones grans se sentin més cansades i tinguin un somni més reparador durant la nit. Dormir prou i tenir un somni de qualitat és essencial per mantenir l’energia, la claredat mental i el benestar general a la tercera edat.

4- Estimula els sentits: Els parcs solen ser entorns rics en estímuls visuals, auditius i olfactius. Observar la bellesa de la natura, escoltar els sons dels ocells o el vent, i gaudir de les aromes de les flors i la gespa pot despertar els sentits i brindar una sensació de calma i plaer. Aquests estímuls sensorials poden ajudar a mantenir la ment activa i enriquir lexperiència dels passejos al parc.

Fer passejades al parc durant la tercera edat té múltiples beneficis per a la salut física, mental i social de la gent gran. No només promou l’activitat física i millora la qualitat del son, sinó que també estimula els sentits i ofereix una oportunitat per a la socialització i la connexió amb la natura i altres persones. Per tant, incorporar passejades regulars al parc a la rutina d’una persona gran pot contribuir a un envelliment saludable i actiu.

foto-parque-02

Comparteix aquesta notícia a les teves xarxes socials:

Més Notícies del Centre de dia Al·legrare